takas-etkinligiBir yılı aşkın bir süredir Maltepe’de düzenlediğimiz takas şenliğine, bir yenisini Üsküdar’da ekledik.

Takas Şenliklerimiz, severek organize ettiğimiz, elimiz kolumuz dolu dolu gidip, çocuklar gibi şen döndügümüz bir etkinlik.

 
İhtiyaç fazlası ve artık kullanılmayan ürünlerin, ihtiyacı olanlara ücretsiz ulaştırılması ve ihtiyacımız olanlarla takas edilmesi yöntemine dayanan etkinlik, böylece aşırı tüketimin önlenmesi, kullanılmayan eşyaların çöpe gitmekten kurtarılması, çevrenin korunması gibi birçok olumlu sonuca yol açmaktadır.
 
Yanısıra, bu ürünlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bağışlanması da mümkün olmaktadır. Derneğimiz Exitcom firması ile işbirliği içerisinde, elektronik atıkların geri kazanılması için, şenlik sırasında e-Atık toplama görevini de yapmaktadır.
 
Takas edilebilecek ürün konusunda her hangi bir kısıtlama yapılmamaktadır, sadece kullanılabilir durumda, temiz ve sağlam olması gerekmektedir. Takas edilecek ürünlerin parasal ederleri gözardı edilerek, her ürün aynı değerde kabul edilmekte ve bir ürün bir başka ürünle takas edilebilmektedir.
 
Bu niyetlerle ilk defa Üsküdar Antikacılar Sokağı’nda İAC işbirliği ile takas şenliği organize ettik. Takas şenliğine 25 kişi katıldı ve 250 ürün takas edildi. 
 
Üsküdar’lıların desteği ile mart ayında da şenliğimizi yineleyeceğiz.
 
Tarih: 29 mart 2014 cumartesi