Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl 3. kez düzenlediği Kadıköy Çevre Festivali’nde etkinliklerimizle yer alıyoruz. Söyleşiler, atölyeler ve diğer etkinliklerimizle dolu dolu 3 gün geçirmek isterseniz beklendiğinizi unutmayın…

Film Gösterimi

a) KUTLAMA. Bu bir kısa film (7 dk) Kurgu. Gösterim sonrası yönetmeni Elif Sözen ile söyleşi yapacağız.

b) KABUKTA BİR ZAMAN YOLCUSU; SİYEZ BELGESELİ. Bu 1 saat 10 dakikalık bir belgesel film. Film sonrası siyez ürecisi, Kastamonulu Özgür Yılmaz ile söyleşi yapacağız.

Söyleşiler

25 MAYIS CUMARTESİ 18.00–19.00
Gıda Toplulukları Söyleşisi
Aytaç Timur (Yeryüzü Derneği Gönüllüsü)

26 MAYIS PAZAR 16.00 – 17.00
Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Söyleşisi
Akın Akınsal (Yeryüzü Derneği Gönüllüsü)

26 MAYIS PAZAR 18.00 – 19.00
Kır-Kent Ağı
Adnan Avcı, Aytaç Timur (Yeryüzü Derneği Gönüllüsü)

Başkası İçin Pişir

Üç gün boyunca saat 12’den başlayarak saat 17’ye kadar her saat başı, değişik bir aşçı vegan bir yemek-pasta-ekmek tarif edip, pişirip ikram edecek.

Bez Çanta Atölyesi

Evinden kumaş getiren herkese terzimiz, hemen orada bez çanta dikip hediye edecek. Bu atölye üç gün boyunca 12 ile 17 arasında olacak, ücretsiz. Terzimiz 45 dakika çalışıp 15 dakika mola verecek

Ücretsiz Cep Telefonu Şarj Ünitesi

Güneş enerjisi ile çalışacak ünitemiz festival boyunca cep telefonu şarj edecek.

Saman Balyasına Ekim

Festival alanına getireceğimiz iki adet saman balyasına, çocuklara değişik fideleri ektireceğiz.

Oyuncak Takası

Cumartesi günü çocuklar arasında oyuncak takası yapacağız.

Repair Cafe

Pazar günü 14:00-16:00 arasında bozuk olarak getirilen elektronik eşyaları ücretsiz tamir edeceğiz.

Gıda Toplulukları Masası

Festival boyunca gıda topluluklarını tanıtan masamız açık olacak ve ürünleri sergileyecek, bilgi verecek.