Yeryüzü Derneği evinin önünde, terasında, balkonunda, arka bahçesinde toprak bulan her İstanbulluyla birlikte, kol kola ve dayanışma içinde kent bahçeleri kuruyor. Kent bahçelerini teşvik etmek üzere atalık tohumları ücretsiz dağıtıyoruz. Bu şahane tohumları toprakla ilk defa buluşturmak isteyen herkese ücretsiz eğitim veriyoruz. Böylece şehrin betonundan usanmış, hormonlu binalar arasında sıkışmış kentliler bir nebze olsun toprağa dokunuyor, nefes alıyor ve mutlu oluyor.

Yeryüzü Derneği olarak 10 senedir, binlerce bahçede, İstanbul’un en doğusundan en batısına bahçeler oluşturuyoruz. Bu yıl ilk defa sonbaharda kışlık fide ve tohumlar dağıtarak yeşile doymaya niyetliyiz.

Yeryüzü Derneği olarak “Kendin Yetiştir Kendin Pişir” sloganıyla İstanbul’da hayata geçirdiğimiz projeyle 10 yılda 2600 hemşerimizin kendi bahçesini kurmasına ön ayak olduk. Binlerce tohum ve fideyi ücretsiz dağıttık.

19 Eylül’de dağıtacağımız tohumların paketlenmesinde yer almak isteyen herkesin bizimle buluşmaya davet ediyoruz. Bilgi almak için basvuru@yeryuzudernegi.org adresine yazabilirsiniz.