Atalık Tohumları Ücretsiz Dağıtıyoruz

Yeryüzü Derneği evinin önünde, terasında, balkonunda, arka bahçesinde toprak bulan her İstanbulluyla birlikte, kol kola ve dayanışma içinde kent bahçeleri kuruyor. Kent bahçelerini teşvik etmek üzere atalık tohumları ücretsiz dağıtıyoruz. Bu şahane tohumları toprakla ilk defa buluşturmak isteyen herkese ücretsiz eğitim veriyoruz. Böylece şehrin betonundan usanmış, hormonlu binalar arasında sıkışmış kentliler bir nebze olsun toprağa dokunuyor, nefes alıyor ve mutlu oluyor.

Yeryüzü Derneği olarak “Kendin Yetiştir Kendin Pişir” sloganıyla İstanbul’da hayata geçirdiğimiz projeyle 10 yılda 2600 hemşerimizin kendi bahçesini kurmasına ön ayak olduk. Binlerce tohum ve fideyi ücretsiz dağıttık.

Sonbahar dönemindeki tohum ve fidelerimiz ise 19 Eylül tarihinde dağıtılacak. Dağıtımı bir kamyonet ile yapıyoruz. Başvuranların yoğunluğuna göre seçilecek dağıtım noktaları genellikle park ve bostanlar oluyor. Dağıtımlar açık alanda yapılıyor ve sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleşecek.